Om oss

Om LipFish

LipFish är ett svenskt klädmärke med ambitionen att göra färgglada och lekfulla kläder och leksaker för barn mellan 0 och 8 år. Att hålla en mycket hög kvalité och att produktionen sker under bra förhållanden är mycket viktigt. Vi har personligen besökt alla producenter. De vi jobbar mycket med besöker vi dessutom 1-2 gånger år.

Hur började det?

Jag som startade LipFish 2006 heter Jenny Boije. Det började med några hemmasydda plagg och kramdjur på designmarknaden Street vid Hornstull i Stockholm. Eftersom jag fick så positiv respons så startade en enskild firma samt ordnade en småskalig tillverkning och gjorde en enkel hemsida. Samtidigt så fick jag kontakt med ett företag som ville sköta försäljningen på den svenska marknaden, vilket gjorde det enklare att ta beslutet att starta firman. Tack vare hemsidan fick jag kontakt med människor från hela världen som gillade LipFish-stilen och som också ville sälja mina produkter. 2007 omvandlade jag företaget till ett aktiebolag och från 2008 jobbar jag på heltid med LipFish. Det är det roligaste jag har gjort.

Tillverkning

Merparten av våra kläder (95 %) tillverkas i Turkiet, men vi har även en mindre produktion i Indien. Leksakerna är tillverkade i Kina.

Jenny Boije

Jenny Boije, grundare och ägare av LipFish